— Prevádzkový poriadok —
Povinnosť mať vypracovaný prevádzkový poriadok stanovuje zákon č. 355/2007 O ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia.
Táto povinnosť zo zákona sa týka aj týchto zariadení:
- zariadenia pre výrobu a zavádzanie potravín do obehu
- zariadenia poskytujúce stravovacie služby spojené s výrobou, prípravou a podávaním pokrmov alebo nápojov na pracoviskách, v školských zariadeniach, školách, zariadeniach sociálnych služieb, zariadeniach sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, zdravotníckych zariadeniach, v prevádzkach verejného stravovania, v stánkoch s rýchlym občerstvením a v iných zariadeniach s ambulantným predajom pokrmov a nápojov a na hromadných podujatiach.
Prevádzkový poriadok musí byť schválený od príslušného regionálneho úradu verejného zdravotníctva podľa miesta, kde sa nachádza prevádzka.